Dobrý sluha, zlý pán, aneb opravdové zkušenosti s kratomem

Zajímá vás, jaké jsou skutečné zkušenosti lidí s užíváním kratomu? Pokud ano, máme pro vás přehled osobních příběhů a recenzí, a to zcela bez cenzury. Přečtěte si tento článek a zjistěte, jaké účinky, pozitivní i negativní, lidé spojují s užíváním kratomu.

co dela kratom

Osobní zkušenosti uživatelů

Prvně se podívejme na to, co je nejdůležitější a co vás nejvíce zajímá: osobní zkušenosti uživatelů kratomu. Dali jsme dohromady několik recenzí, které nám buď sdělili zákazníci, nebo si je můžete přečíst veřejně na internetu. 

Prodáváme sice kratom, ale nemáme nasazeny růžové brýle. Zde jsou opravdové zkušenosti lidí bez cenzury:

"Je to stimulant. Ve spoustě zemí je jeho použití zakázány. Já osobně jsem měla jednou a už bych se do toho nepouštěla, ale na druhou stranu myslím si, že užíváme i horší věci."

- Anonymní

“Dávám si kratom vždy, když se učím na zkouškové nebo píšu seminárku apod. K tomu je super. Špatné je jen, když si ho někdo začne dávat třeba ke snídani, jen tak… Myslím, že pak to je návykové. Jinak mi to přijde neškodné, když člověk používá zdravý rozum (nic víc není potřeba).”

- Nikol

“Koupil jsem si kratom a musím říct, že jsem byl spokojený. Efekt trval dostatečně dlouho, abych si užil večer bez stresu.”

- Michal

"Jsem uživatel různých látek a procházel jsem velmi špatným stádiem abstinenčních příznaků. Vzal jsem deset tablet a cítil jsem se opravdu dobře asi deset minut poté. Nedoporučuji užívat tolik, co jsem užil já, ale zbavilo mě to všech příznaků a dodalo energii. Díky kratomu se necítím nemocný a nemám potřebu si nic jiného vzít."

- David

"Mám za sebou pár ne příliš příjemných zážitků s kratomem. Vedlejší účinky jako únavnost mě odradily."

- Simona

"Pozor! Ačkoliv kratom pomohl zmírnit úzkost a chronickou bolest, nebyl jsem informován ani připraven na návykové vlastnosti tohoto 'doplňku'. Již jsem prošel abstinenčními příznaky, když jsem se rozhodl přestat užívat lékařem předepsané opiáty pro bolest způsobenou mým úrazem krku. Kratom se zdál jako bezpečná alternativa. Nicméně finanční náklady na používání kratomu jako alternativy k opiátové terapii mě donutily omezit jeho užívání."

- Lukáš

"Užíval jsem práškový kratom přes 2 roky k toleranci bolesti. Pro mě účinnost nakonec poklesla. Nezažil jsem abstinenční příznaky ani touhu po droze, když jsem přestal užívat.”

- Norbert

Zjistěte více

Tohle bylo jen pár z několika recenzí, které nám zákazníci sdělili a hlavně, které jsou k dohledání na internetu. Zde jsou weby, kterými jsme se inspirovali a kde se dočtete více:

kratom v čr

Pozitivní zkušenosti

Pojďme si shrnout, co lidi říkají, jaké má kratom účinky. Prvně to pozitivní, poté i negativní. V obou směrech je toho celkem dost.

  • Relaxace a uvolnění: Někteří uživatelé uvádějí, že užívání kratomu, zejména určitých druhů, jako je červený kratom, jim pomáhá relaxovat a uvolnit se po náročném dni. Tento aspekt může být pro mnoho lidí přínosný pro zvládání stresu a podpory duševního zdraví.
  • Zvýšení energie a výkonu: Kratom (konkrétně bílý) je často spojován s účinky zvyšujícími energii a vitalitu. Někteří uživatelé zaznamenali, že po užití měli zvýšenou energii a vytrvalost, což může být pro ně užitečné při sportování nebo jiných fyzických aktivitách. 
  • Stimulační účinky: Mnozí uživatelé zmiňují, že kratom jim poskytuje stimulační efekt, který jim pomáhá zvýšit energii a soustředění, což je ideální pro studium nebo psaní práce.
  • Pomoc s úzkostí a bolestí: Někteří uživatelé potvrzují, že kratom jim pomohl zmírnit úzkost a chronickou bolest, což z něj činí atraktivní alternativu k lékařsky předepsaným lékům.
  • Dlouhotrvající účinek: Mnozí uvádějí, že účinky kratomu trvají dostatečně dlouho, aby jim umožnily užít si bezstresový večer nebo produktivní období.
  • Návykovost a absťák: I když někteří uživatelé upozorňují na možnost návykovosti, většina z nich sdílí, že abstinenční příznaky mohou být mírné a kratom může být účinným prostředkem k překonání závislosti na jiných látkách.
  • Tolerovatelnost a absence abstinenčních příznaků: Někteří uživatelé, kteří užívali kratom po delší dobu, uvádějí, že nepociťovali abstinenční příznaky nebo touhu po droze, když přestali užívat kratom.
  • Snížení účinků lékařsky předepsaných opiatů: Existují i případy, kdy kratom pomohl snížit potřebu lékařsky předepsaných opiatů pro léčbu bolesti, což může být pro některé jedince velkým přínosem.

Je však důležité si uvědomit, že každý jedinec může reagovat na kratomové produkty odlišně a měl by se řídit zdravým rozumem a informovaností při jeho užívání. Dále je vhodné sledovat a respektovat zákony týkající se užívání kratomu v dané zemi.

kratom praha

Negativní zkušenosti

Kratom může mít také negativní účinky a rizika spojená s jeho užíváním. Někteří uživatelé a zkušenosti naznačují:

  • Možná závislost a abstinenční příznaky: Existuje riziko vzniku závislosti na kratomu, zejména u těch, kteří užívají vysoké dávky nebo užívají kratom pravidelně po delší dobu. Lidé, kteří přestanou užívat kratom, mohou zažít abstinenční příznaky, jako je úzkost, podrážděnost, nespavost a pocit nevolnosti.
  • Negativní dopady na zdraví: Někteří uživatelé mohou zažívat negativní účinky kratomu, jako je ospalost, zmatenost, závratě, ztráta chuti k jídlu, zácpa nebo průjem. Tyto vedlejší účinky mohou být způsobeny jak samotným kratomem, tak příměsemi nebo nečistotami ve výrobku.
  • Finanční náklady: Užívání kratomu může být finančně náročné, zejména pokud se stane pravidelným zvykem nebo se vyžadují vyšší dávky k dosažení stejného účinku. To může vést k finanční zátěži a v některých případech k finanční závislosti.
  • Nepředvídatelná reakce těla: Každý jedinec může reagovat na kratom odlišně a účinky mohou být nepředvídatelné. To znamená, že i když někteří lidé mohou mít pozitivní zkušenosti, jiní mohou zažít nepříjemné nebo dokonce nebezpečné reakce těla na kratom. Někteří lidé mají podezření, že účinky kratomu na játra můžou být negativní, i když to zatím není lékařský úplně potvrzeno.
  • Možné interakce s jinými látkami: Existuje riziko interakcí mezi kratomem a jinými látkami, včetně léků na předpis, alkoholu nebo dalších drog. Tyto interakce mohou zvýšit riziko nežádoucích účinků nebo komplikací zdravotního stavu.

Je důležité si uvědomit, že rizika spojená s užíváním kratomu mohou být závislá na mnoha faktorech, včetně dávky, frekvence užívání, individuální citlivosti a zdravotního stavu. Je vhodné se řídit zdravým rozumem a informovaností při rozhodování o užívání kratomu a konzultovat s odborníkem, pokud existují obavy nebo otázky ohledně bezpečnosti.

Shrnutí

Závěrem je zřejmé, že zkušenosti s kratomem jsou rozmanité a často individuální. Zatímco mnozí uživatelé zmiňují pozitivní účinky, jako je uvolnění, zvýšená energie a pomoc s bolestí, existují i rizika spojená s možnou závislostí, negativními dopady na zdraví a finanční zátěží. Přestože kratom může pro některé lidi představovat užitečnou alternativu, je důležité brát v úvahu všechny aspekty. 

Jak někteří uvádějí, stačí v podstatě jen používat selský rozum. Pak vám nic hrozného nejspíš neškodí.

 

Upozornění: Tento článek slouží pouze pro vzdělávací a informační účely, nenabádáme vás k užívání kratomu.

 

Zpět do obchodu