Co je to shilajit?

Shilajit, též nazývaný horská pryskyřice, je zázrakem přírody, který se vytváří v himálajských horách. Obsahuje přes 85 minerálů a vitamínů, které podporují zdraví a správné fungování těla. Využívá se pro posílení kostí a kloubů, podporu trávení, imunitního systému a udržení optimální hmotnosti. Při užívání je důležité dodržovat správné postupy pro maximalizaci jeho účinků. Shilajit je přírodní suplement s bohatou historií využití a stále objevovanými vlastnostmi, jehož kvalita závisí na zemi původu, přičemž nejvyšší kvalitu poskytují himálajské zdroje.

verm-13

Tekuté vědomí

Shilajit neboli horská pryskyřice je přírodní látka, která vzniká rozkladem roslinných minerálů v horách. Vizuálně je svou barnou a konzistencí porobný asfaltu, složením se však o asfalt nejedná. Je tvořen směsí a organických látek. Obsahuje více než 85 různých minerálů a vitamínů, které mají pozitivní účinky na naše tělo a jsou potřebné pro jeho správné fungování. 

Shilajit byl pro své účinky využíván už od starověku. Současně je ještě více populární díky vědecké komunitě, která tyto účinky vědecky podložila a proměnila je ve fakta. Díky intenzivnímu výzkumu se ale nadále odhalují stále nové účinky.

K čemu je shilajit užitečný?

Dostáváme se k otázce, na co je shilajit užitečný a proč ho využívat?
Je známo, že je užíván zejména pro udržení zdravých kostí a kloubů. Příspívá ale také zdravému trávení a metabolismu sacharidů a lipidů. U žen je velmi oblíbeným doplňkem stravy pro zvýšení estrogenu a pomáhá udržovat menstruační komfort. Podporuje imnunitní systém a zároveň má antioxidační účinky. Dále napomáhá k udržování optimální tělesné hmostnosti a pozitivně ovlivňuje močové funkce. Jeho užívání zahání mozkovou mlhu, zpomaluje stárnutí a tlumí oxidační stres.

Užívání a efektivita: Jakým způsobem ho lze užívat?

Existují různé způsoby, můžete se setkat s kapslemi v prášku. Nejefiktivnější je ale užívat shilajit ve formě polotekuté pryskyřice, která se snadno rozpouští v teplé vode. Chuť působí výrazně, zemitě a trpce, nikoliv ale nesnesitelně nebo nepříjemně.

Jak maximalizovat účinky shilajitu?

K tomu, aby byl shilajit, co nejvíce efektivní,, je nutné uvědomit si a realizovat pár pravidel.
Je potřeba ho pít na lačný žaludek, nejlépe v ranních hodinách a půl hodiny před prvním jídlem. Dále je nutné myslet na to, že kov znehodnocuje shilajit, proto je doporučeno ho nabírat nejlépe dřevěnou asijskou hůlkou. Výhodou může být fakt, že lepších účinků dosáhneme přidáním medu, který i zlepší chuť samotného nápoje. Abychom dosáhli maximálních účinků je však nutné užívat shilajit pravidelně, v nejlepším případě každý den.

Kvalita shilajitu závísí z velké části na zemi původu, nejkvalitnější pochází přímo z Himalájí. Shilajit je díky látkám, které obsahuje jedním z nejkompexnějších a nejvšestrannějších přírodních suplementů.

Zpět do obchodu