Je HHC-P skutečně nejsilnějším kanabinoidem?

Zajímali jste se někdy o účinky HHC-P? Mnozí uživatelé tvrdí, že je tento kanabinoid 20krát účinnější než HHC, 5krát účinnější než THC-P a dokonce 10krát účinnější než běžné THC. Dále se uvádí, že HHC-P nabízí vyšší biologickou dostupnost než Delta-9 THC. Dnes se podíváme na toto téma podrobněji a zkusíme zjistit, zda je HHC-P opravdu nejsilnějším kanabinoidem.

1_1


HHC-P je jedním z nově objevených variant kanabinoidů, a je důležité si uvědomit, že ne všechny studie poskytují definitivní informace, na které bychom měli stavět své úvahy. Přesto o tomto kanabinoidu víme již dostatek, abychom mohli konstatovat jeho podobnost s HHC. Mnoho vlastností, které má HHC, lze téměř přenést i na HHC-P. Účinky HHC-P lze tedy odvodit z výsledků studií HHC, ale s určitou rezervou. Jedna z studií, datující se do roku 2010, tvrdí, že HHC má "výjimečně vysokou účinnost in vitro a in vivo s relativně dlouhou dobou působení". Zjednodušeně řečeno, jakmile jsou produkty obsahující HHC-P konzumovány, mají na jedince silné účinky a trvají mnohem déle, než je obvyklé u jiných kanabinoidů.

Co je vlastně HHC-P?

HHC-P (hexahydrocannabiphorol) je syntetický kanabinoid odvozený od oblíbeného HHC. V rostlině konopí se přirozeně nevyskytuje a vyrábí se v laboratoři. Má podobnou chemickou strukturu jako HHC, ale má delší alkylový řetězec o dva uhlíky. Čistý HHC-P má formu viskózního oleje a obvykle má světle žlutou nebo tmavší jantarovou barvu.

Účinky HHC-P se obvykle dostaví během několika desítek minut a mohou trvat několik hodin. Díky své vazbě na receptory v endokanabinoidním systému mohou uživatelé zaznamenat:

  • Euforii
  • Úlevu od stresu
  • Relaxaci
  • Lepší spánek
  • Zvýšenou chuť k jídlu

Vedlejší účinky

Jelikož HHC-P je kanabinoid s psychoaktivními vlastnostmi, může změnit vnímání a vyvolat vedlejší účinky, jako jsou:

  • Suchá ústa
  • Úzkost
  • Zarudnutí očí
  • Nespavost
  • Rychlý srdeční tep
  • Závrať

Seznam těchto možných vedlejších účinků vychází z analogických derivátů nebo kanabinoidů, které mají psychoaktivní účinky.

Produkty obsahující HHC-P

I když je HHC-P relativně novým objevem, sortiment produktů obsahujících tento kanabinoid je již poměrně rozsáhlý. Mezi oblíbené produkty patří výrobky pro vaporizaci, HHC-P jointy, HHC-P hash či také například HHC-P květy. Velkou oblibu zažívají i květy s vysokým obsahem CBD, které jsou infuzovány destilátem HHC-P, čímž vzniká přírodní směs kanabinoidů a terpenů, která působí synergicky a může mít větší účinky.

Prozkoumejte nový svět HHC-P

HHC-P je novým hráčem na poli kanabinoidů a vyvolává značný zájem v konopné komunitě. Je však důležité si uvědomit, že stále nemáme dostatek informací o tomto kanabinoidu, a proto je třeba s ním zacházet opatrně. Přestože HHC-P není momentálně na seznamu návykových látek, užívání může mít jak pozitivní, tak negativní účinky. Je tedy důležité se řídit zásadou střízlivosti a zváženosti. Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně HHC-P, nebojte se na nás obrátit!

Zpět do obchodu