Šafrán z Iránu
Šafrán nejvyšší kvality je nejvyšší kvalitou šafránu, jaký můžete ve světě nakoupit. Vyznačuje se jednotnou tmavě červenou barvou a nejdelšími tyčinkami, kterých je v každém květu pouze 3 kusy.
Kategorie: | Adaptogeny a superpotraviny |
---|
Výběr nejkvalitnějšího šafránu: Šafrán z Iránu
Výjimečnost šafránu v nejvyšší kvalitě
Představte si, že máte možnost ochutnat šafrán nejvyšší kvality. Ten, který vyniká jednotnou tmavě červenou barvou a nejdelšími tyčinkami, kterých se v každém květu nachází pouhé tři kusy. To je kvalita, kterou si vyzkoušíte, když se rozhodnete pro náš šafrán.
Původ našeho šafránu a jeho cesta k vám
Náš šafrán pochází ze severovýchodního Iránu, krajiny s dlouhou historií pěstování tohoto vzácného koření. Jeho cesta k vám je dlouhá a komplikovaná, prochází přes burzu v Teheránu a končí na vašem stole, připravený obohatit vaše kulinární zážitky.
Sklizeň a klasifikace
Sklizeň šafránu probíhá každý podzim, obvykle v říjnu nebo listopadu. Na přípravu jednoho kilogramu šafránu je potřeba až 120 tisíc květů šafránu setého, latinsky Crocus Sativus. Těchto květů je pak opatrně vytrháno až 360 tisíc tyčinek, které se podle kvality a délky třídí do pěti kategorií. Premium super negin je vrchol této klasifikace, nejcennější a nejkvalitnější typ šafránu.
Možnosti využití šafránu
Šafrán je univerzální koření, které se používá od ochucování různých druhů masa, přes barvení rýže, rizota a těstovin, až po jeho použití v koktejlech, výrobě cukrovinek, do čaje a jiných nápojů. Právě jeho využití v kuchyni navozuje při přípravě jídel pocit vyjímečnosti a neopakovatelného zážitku.
Můžete jej použít v malém množství, jen volně nasypaný na maso, nebo pro větší obarvovací a smyslový účinek jej můžete rozdrtit v hmoždíři.
Skladování
Pro zachování jeho výjimečné kvality je důležité šafrán skladovat v temnu a suchu.
Zkuste i vy tento mimořádný zážitek
Věříme, že si nenecháte ujít tento mimořádný zážitek a objednáte si z našeho e-shopu alespoň zkušební vzorek. Jsme přesvědčeni, že po vyzkoušení se budete rádi k tomuto koření vracet a dopřávat si ještě větších gurmánských zážitků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.