Zelený kratom a jeho účinky

Zelený kratom jednoznačně patří mezi nejoblíbenější druh kratomu vůbec. Proč je tomu tak? Je to hlavně díky tomu, že v sobě nese kombinaci vlastností všech ostatních barev kratomu. Kvůli tomu se zelený kratom stává univerzálním a lze ho považovat za všestranný.  Jedná se o kratom, který obsahuje vyvážený podíl alkaloidů. Mezi které patří hlavně mitragynin a 7-hydroxymitragynin, které mají vliv na lidské tělo silným analgetickým efektem.

Velkou výhodou je, že dokáže oslovit téměř každého. Ať už se jedná o sportovce, kteří potřebují přiliv energie, což může platit i pro studenty. Také je ale přínosný pro lidi trpícími úzkostmi,  bolestmi nebo chronickou únavou.

Druhy zeleného kratomu

Různé druhy zeleného kratomu mají různé účinky a ty se liší podle způsobu zpracování a místa původu. Odrůdy, které si zmíníme, většinou působí podobně, takže závisí i na preferencích uživatele.

  • Green Entikong znali již staří domorodci v daleké Indonésii. Tato odrůda pochází z oblasti Entikong v Indonésii, kde se kratom sbírá v lehce zralém stavu, díky čemuž si udržuje své unikátní vlastnosti.

  • Green Maeng Da patří mezi nejvíce oblíbený druh zeleného kratomu. Je specifický svými povzbuzujícími účinky a přispívá ke zlepšení koncentrace a soustředění.

  • Super Green se považuje za nejsilnější kratom, jelikož vyvolává euforii a zvýšenou energii. Tento druh obsahuje velmi vysoký podíl alkaloidu nazývaného mitragynin.

Mezi další odrůdy zeleného kratomu patří: Green Bali, Green Indo, Pure Green, Green Thai a Green Elephant.

Účinky zeleného kratomu

Míra účinků u zeleného kratomu se odvíjí od jednotlivce a závisí na více faktorech. Hlavní roli zde hraje také individuální reakce organismu, jelikož každý jsme jiný, tak můžeme i jinak reagovat.

Jaké účinky nám zelený kratom může přinést?

  • Úleva při bolesti: Bylo již zmíněno, že zelený kratom má analgetické účinky a to může pomoct lidem, kteří trpí bolestmi. Někteří uživatelé potvrdili, že jim kratom pomohl snížit chronickou bolest a zároveň i snížit úzkost. 

  • Zvýšení energie: Díky kratomu můžou uživatelé dosáhnout vyšší vytrvalosti a zároveň vyšší energie, což může být užitečné při sportování nebo jiných fyzických aktivit.

  • Zlepšení soustředění: Zelený kratom je vhodný pro všechny a díky tomu, že zvyšuje soustředění, může být ideální pro studium nebo psaní odborné práce. Také nám může přinést větší kreativitu, která může být pro mnohé jedince velikým pozitivem.

  • Pocit klidu a úlevy od stresu i deprese: Podle zkušeností uživatelů je prokázáno, že zelený kratom přispívá k uvolnění a relaxaci, především po náročném dni. Tento aspekt může být pro mnoho lidí přínosný a pro lidi, kteří trpí stresem velice užitečný.

  • Zlepšení nálady: Tento benefit může zároveň přispívat k podpoře duševního zdraví.

  • Zvýšená komunikativnost: Zelený kratom vás může povzbudit k aktivnímu povzbuzení sociální interakce, která souvisí i s přílivem energie.

Vedlejší účinky?

Jako každý kratom tak i zelený kratom se nevyhne tomu, že s sebou přináší určitá rizika

Je důležité si dávat pozor na doporučené dávkování a vždy začínat s menšími dávky, aby se předešlo nežádoucím účinkům. Mezi vedlejší účinky, které mohou nastat patří:

  • nevolnost a pocit zvracení

  • sucho v ústech

  • ztráta chuti k jídlu

  • nespavost a úzkost

Je dobré si uvědomit, že kratom může být při správném užívání dobrý pomocník, ale v opačném případě zlý pán.

Dávkování

Dávkování zeleného kratomu lze vzít přehledně a můžeme ho rozdělit na tři skupiny:

  • Za velmi nízkou dávku je považováno množství od 0,5 g do 2 g. Po takovém množství kratomu by neměl mít ani začátečník žádnou negativní zkušenost.

  • Za středně silnou dávku je považováno množství od 2 g do 5 g. Toto množství je vhodné pro uživatele, kteří už s kratomem nějakou tu zkušenost měli.

  • Za vysokou dávku je považováno množství od 5 g do 10 g. Toto množství může zvládnout jen zkušený uživatel s vysokou tolerancí na alkaloidy a tuto dávku lze označit jako nebezpečnou. To může doprovázet i řadu nežádoucích účinků, které jsme si zmínili a zároveň se už vyskytuje riziko vzniku závislosti.

Formy užívání zeleného kratomu

Zelený kratom se dá užívat v různých formách a je na každém, jakou formu zvolí a která mu bude nejvíce vyhovovat. Můžete se nejčatěji setkat s práškem, ale tako s drcenými listy kratomu, které se dají využít k přípravě aromatického čaje, který nám může poskytnout mírnější a dlouhotrvající účinky. Na trhu existují i ovocné kratomy s různými ovocemi, které můžou zpříjemnit váš zážitek s kratomem. Další častou možností jsou tablety, které můžou být zajímavé a přínosné pro lidi, kteří cestují a mohou si tak dopřát pohodlné dávkování s přesností.

I WANT HHC-P-6

Závěrem se budeme opakovat, nicméně je důležité začínat s nejnižší dávkou a pozorovat reakci vašeho těla a to jak na vás kratom působí. Takhle bezpečně předejdete vedlejším účinkům a užijete si zázrak zeleného kratomu naplno.

Zpět do obchodu