Prodej kanny v ČR: Kde objednat a co očekávat

V dnešní době se trendy spíše přiklánějí k čistě přírodním možnostem oproti chemicky vyráběným lékům. Kanna neboli sceletium tortuosum je sukulentní rostlina původem z Jižní Afriky, která po tisíce letech slouží k léčebným, společenským a duchovním účelům.

Je prodej kanny legální?

Ano, prodej kanny je v České republice a ve většině evropských státech legální. Mezi další evropské země, kde je kanna legální můžeme zařadit například Německo, Nizozemsko, Francii nebo také Velkou Británii. Kanna není na seznamu zakázaných látek a není považována za kontrolovanou látku nebo lék na předpis, a proto si ji můžete legálně koupit, vlastnit a používat. 

Kde koupit kannu v ČR

Kannu stejně jako většinu produktů si můžete zakoupit buď online nebo v kamenných obchodech. V případě online nákupu se otevírá více možností, pohodlnějšího výběru a ušetření času. Existují přímo obchody, které se specializují na prodej bylin a přírodních doplňků. Jedním z nich je i kratomit.cz, kde si můžete vybrat z řady kvalitních produktů.

Pokud zvažujete možnost navštívit kamenné obchody, tak se kanna dá zakoupit ve vícero obchodech. Nejčastěji se s ní setkáte v lékárnách nebo v bio obchodech. Také ale existují obchody zaměřující se na bylinky a zdravou výživu a tyto obchody by mohly mít také kannu zahrnutou v nabídce.

Jaké formy kanny jsou dostupné?

Formy a možnosti užívání kanny jsou rozmanité. Pojďme si říct nejčastější formy kanny, s kterými se můžete setkat:

Kanna extrakt

Tato forma kanny patří k těm nejoblíbenějším. A to hned z několika důvodů. Kanna extrakt je koncentrovaný výtažek z rostliny sceletium tortuosum. Díky koncentraci poskytuje extrakt intenzivnější účinky. Je důležité si zvolit nicméně tu správnou koncentraci. Zlatou střední cestou je kanna extrakt s koncentrací 10:1, tzn. že z deseti gramů rostlinného materiálu byl vyroben jeden gram extraktu a je tak 10x koncentrovanější než původní rostlina.

Koncentrace 10:1 = zlatá střední cesta

Vyšší koncentrace, než je tato mohou být až příliš intenzivní a nižší koncentrace nemusí být naopak tak účinné. Tato koncentrace je ideální, jelikož poskytuje dostatečnou sílu, aby účinky kanny byly výrazné a fungovala, ale zároveň ne tak moc, aby vám způsobila nežádoucí účinky.

Prášek

Další nejčastější formou kanny, s kterou se můžete setkat je prášek z kanny. Často se označuje jako „mletá“ kanna. Kanna prášek lze jednoduše smíchat s vodou, džusem nebo jiným nápojem dle vaší chutě a potřeby. Mletá kanna nám přinese mírný euforický zážitek spojený se snížením stresu a nervozity.

Kapsle

Jedná se o prášek kanna plněný do želatinových nebo rostlinných kapslí. Výhodou kapslí je jednoduché dávkování bez nutnosti přípravy. Zároveň se jedná o pohodlnou formu, která je snadno přenosná.

Žvýkací tablety

Tyto tablety jsou poměrně novinkou, ale i tak stojí za zmínění. Jsou to tablety, které obsahují také prášek kanna, ale jsou určené ke žvýkání. Tato metoda žvýkání může pomoci k rychlejšímu nástupu účinků. Výhodou je snadné a rychlé použití.

Sušené listy

Pro milovníky čajů je tato forma ideální. Jedná se o tradiční a přirozený způsob užívání kanny, kdy se používají celé nebo drcené listy této bylinky. Pomocí této metody užívání dosáhneme jemných účinků, které nám mohou poskytnout dlouhodobý pocit uvolnění.

Co očekávat od místních prodejců

Trh je rozsáhlé místo, kde se vyskytují různé produkty, které nabízejí různí prodejci. Při hledání produktů kanny, ať už v kamenných nebo online obchodech, je dobré vědět, co všechno můžete očekávat. Pojďme si ukázat pár tipů, jak se v tom orientovat:

  • Kvalita produktu je zásadní a neměla by se podceňovat. Na ní přece jen záleží nejvíce faktorů, jako je např. intenzita účinků a původ rostliny. Vždy je dobré zkontrolovat, odkud kanna pochází a jak je zpracovaná. Důvěryhodní prodejci by měli mít jasné informace o kvalitě a čistotě svých produktů.

  • Cena kanny se může lišit v závislosti na formě, v jaké se kanna prodává, ale také i na koncentraci. Je dobré porovnat ceny mezi různými obchody a vybrat pak tu optimální.

  • Dostupnost a nabídka může být u každého prodejce jiná. Očekávejte, že prodejci mohou mít různé formy kanny, jako je prášek, extrakt nebo kapsle. Každý typ má své výhody, takže je na vás, který vám bude vyhovovat nejlépe.

  • Informace a podpora je také klíčová a obzvlášť potřebné informace o produktech, které by měl prodejce poskytnout. Pokud si zákazník neví s něčím rady, měla by být k dispozici zákaznická podpora a prodejce by měl být ochoten pomoci a projevit snahu a zájem o zákazníka.

  • Recenze a doporučení hraje v roli snad v každém obchodě, a i v tomhle oboru má své místo. Recenze a hodnocení od ostatních zákazníků vám mohou poskytnout lepší představu o kvalitě produktu a spolehlivosti prodejce. Mimo internetové recenze, je dobré i doporučení skrze známé a přátele, jelikož se jedná o přímé a osvědčené doporučení od někoho, koho znáte osobně.

Kanna je považována za bezpečnou a přínosnou rostlinu. Jedná se o přírodní doplněk, který nám může přinést různé zdravotní a psychické výhody. Při nákupu a užívání kanny je nicméně důležité vybírat kvalitní produkty a dbát na opatrnosti při dávkování.

 

Zpět do obchodu