Jak vybrat kvalitní doplňky stravy na vlasy

Když mluvíme o krásných a zdravých vlasech, máme na mysli něco více než jen lesk a objem. Je důležité, se starat o vlasy zvenku, ale i zevnitř. Pokud pociťujete, že vaše vlasy ztrácí lesk, vypadávají a nejsou jednoduše zdravé, je potřeba změnit svoji péči a zároveň vlasům dodat něco navíc. Vlasová kosmetika by totiž nemusela stačit. Když se vybírají kvalitní doplňky stravy na vlasy, je dobré mít na paměti několik klíčových faktorů, které mohou ovlivnit efektivitu a bezpečnost produktu.

Složení

Jeden z nejdůležitějších faktorů je složení samo o sobě a co nám vůbec doplněk nabízí. Různé doplňky mohou mít různé složení, různé účinky, a především různou kvalitu. Je důležité se tedy podívat na obsah produktu a zda se obsah shoduje s tím, co naše vlasy potřebují. Vše se sebou souvisí. Samozřejmě je důležité si najít ten správný doplněk pro zdravé vlasy. Ale bez základních vitamínů a minerálů nebudou výsledky efektivní. Je důležité proto, před tím než zvážíme speciální doplněk na vlasy užívat, zjistit, co našemu tělu vůbec chybí. Tímto zajistíme, aby vše bylo efektivní a hlavně abychom dosáhli zdravých vlasů bez problémů.

Forma produktu

Záleží samozřejmě na vaší preferenci, podle toho, co vám vyhovuje nejlépe. V dnešní době se můžeme setkat např. s doplňky ve formě prášku, které mohou být snadno smíchány s nápoji a často mají vyšší koncentraci účinných látek. Existují také kapsle nebo tablety, které se na druhou stranu snadno dávkují a jsou vhodné na cestování. Můžeme se i setkat s tekutinami, které mohou poskytovat rychlejší vstřebatelnost, ale nemusí být vždy chuťově příjemné. Každá forma má své plusy a mínusy a je na vás, které dáte přednost.

Recenze a doporučení

Dalším krokem k tomu, jak vybrat kvalitní doplněk stravy na vlasy, mohou být i zkušenosti jiných uživatelů. Je důležité si nicméně i recenze ověřovat. Mohou nám pomoci i např. k tomu pokud si nejsme jisti mezi více doplňky a pomoct nám vybrat si ten ideální.

Kolagen a vlasy

Když je řeč o doporučení, zmíníme kvalitní doplněk stravy, ať nemusíte strávit svůj čas nad hledáním a ověřováním. Kolagen je v současnosti v oblasti krásy a zdraví oblíbený. Proč je tolik lidí nadšených z kolagenu a jak může ovlivnit zdraví vlasů?

Kolagen je základní kámen pro mnoho částí našeho těla a drží naše tělu pohromadě. Jedná se o hlavní stavební bílkovinu a zároveň je to nejhojnější protein v lidském těle. Tvoří 30 % všech bílkovin  v tělo a lze ho najít téměř všude.

Lidské tělo si kolagen dokáže vytvořit samo, ale s rostoucím věkem se produkce kolagenu snižuje. Jak se to projevuje? Jak už bylo zmíněno kolagen drží doslova naše tělo pohromadě a můžeme ho vnímat jako lepidlo. Se snižující produkcí kolagenu dochází ke stárnutí ve všech směrech, ať už to jsou vrásky nebo slabé klouby. Kolagen ale není prospěšný jen pro pokožku a klouby, je klíčový pro zdravé vlasy.

Kolagen = zdravé vlasy

  • Podpora struktury: Jak pro celou pokožku, je i pro vlasy kolagen vnímán jako základní kámen, včetně pokožky hlavy, kde se nacházejí vlasové folikuly. Zdravá a silná pokožka je klíčová pro zdravý růst vlasů, protože poskytuje potřebnou strukturu a pevnost pro růst nových vlasů.

  • Podpora výroby keratinu: Keratin je protein, který tvoří většinu struktury vlasů. Vyšší úroveň kolagenu může přispět k lepší kvalitě keratinu, což se zároveň odráží v pevnějších a lesklejších vlasech.

  • Ochrana před škodlivými vlivy: Kolagen má i antioxidační vlastnosti, tzn. že může pomoci ochránit vlasy před škodlivými vlivy prostředí, např. UV záření nebo znečištění. Tím, že snižuje oxidační stres, může kolagen přispět k ochraně vlasů před poškozením.

  • Hydratace a elasticita: Kolagen také přispívá k udržování vlhkosti v pokožce hlavy, což je důležité pro prevenci suchosti a lámavosti vlasů. Díky své schopnosti zadržovat vlhkost, pomáhá zlepšit elasticitu a pružnost vlasů.

  • Podpora cirkulace krve: Když je pokožka hlavy zdravá a dobře prokrvená, vlasy tak dostávají všechny potřebné živiny. Kolagen navíc podporuje zdravé cévy, které zajišťují, že vlasy dostávají vše, co potřebují.

Shrnutí

Je důležité mít na vědomí, že užívat pouze doplňky stravy naše vlasy nespasí. Je důležité poskytnout vlasům i péči zvenku a zahrnout do naší rutiny ty správné kroky. Nicméně pokud zkombinujeme zdravou rutinu a kvalitní doplňky stravy na vlasy, můžeme dosáhnout úžasných výsledků. Kolagen patří mezi kvalitní doplňky, který nejen přispívá našim vlasům, ale také i pleti a celkovému zdraví. Proto určitě stojí za zvážení ho do vaší každodenní rutiny zahrnout.

 

Zpět do obchodu