Jak dlouho působí kratom? Odpověď vás překvapí

Jak dlouho kratom působí a jak dlouho zůstane v těle? Odpovědi vás možná překvapí. Tento článek se podrobně zabývá délkou trvání účinků této fascinující rostliny. Jaké faktory ovlivňují délku působení, kdy začne působit, jak dlouho je v moči? Čtěte dál a zjistěte vše, co potřebujete vědět.

Jak dlouho působí kratom

Stručná odpověď:

Délka účinků závisí na dávkování, kvalitě kratomu, individuální fyziologii a dalších faktorech. Na dávce záleží nejvíce:

  • 1-5 gramů: v průměru 1-3 hodiny
  • 5-15 gramů: v průměru 4-6 hodin

Poločas rozpadu kratomu je mezi 7 a 9 hodinami, ale účinky běžně trvají kratší dobu. Celkově tedy doba působení kratomu závisí na více věcech, ale dá se při běžném užívání očekávat účinky po dobu průměrně 2 až 3 hodiny.

Jak dlouho vydrží stav z kratomu?

Kratom je rostlina, respektive strom, jehož listy máme (skoro) všichni rádi. Obsahuje alkaloidy, které ovlivňují lidský mozek a tělo. Jeho účinky můžou být stimulující a analgetické. 

Délka trvání účinků kratomu závisí na několika faktorech, včetně dávkování, kvality kratomu a individuální fyziologie. Více k faktorům, které ovlivňují délku trvání účinků, detailně zde:

1. Dávkování

  • Nižší dávky (1-5 gramů): Jedná se o spíše stimulační účinky, které obvykle trvají 1-3 hodiny.
  • Vyšší dávky (5-15 gramů): Dá se očekávat sedativní účinky, které mohou trvat 4-6 hodin.

2: Kvalita kratomu

Kvalita a čerstvost kratomu také hrají významnou roli v délce trvání účinků. Čerstvý kvalitní kratom má obvykle silnější a delší účinky.

3. Individuální fyziologie

Každý člověk reaguje jinak a různí lidé uvádějí různé zkušenostiFaktory jako tělesná hmotnost, metabolismus a tolerance mohou ovlivnit délku účinků. Je to podobné jako s mnoha dalšími látkami, například alkoholem (byť hodně neradi srovnáváme tuto nebezpečnou látku s kratomem). Například lidi s rychlejším metabolismem mohou pociťovat účinky kratší dobu než ti s pomalejším.

Jak dlouho působí kratom (1)

Jak dlouho zůstane kratom v těle?

To, jak dlouho kratom zůstane v těle, závisí opět na několika věcech. Je to podobné jako s účinky. První je metabolismus. Lidé s rychlým metabolismem vyloučí kratom rychleji. Dalším faktorem je frekvence a množství užívání. Hydratace také hraje roli. Pití dostatečného množství vody může vylučování kratomu urychlit. Individuální rozdíly, jako je genetika, se toho taky týkají.

Poločas rozpadu kratomu

Poločas rozpadu kratomu se obvykle pohybuje mezi 7 a 9 hodinami. Poločas rozpadu může být taky ovlivněn různými faktory, jako je dávkování, frekvence užívání nebo metabolismus.

Jak dlouho je kratom v krvi a moči?

Sice vás na tohle nejspíš nikdy nikdo nebude testovat, ale pro zajímavost se podívejme na fakta. Kratom může být v krvi detekován přibližně 24 hodin po užití. Někdy mohou být stopy kratomu přítomny až 48 hodin, ale většinou spíš méně. Krevní testy na kratom nejsou běžné. V moči může být kratom detekován údajně i 5 dní po posledním užití. U lidí, kteří kratom užívají pravidelně, může být tato doba delší.

Kdy začne kratom účinkovat?

Obecně platí, že kratom začne účinkovat během 5 až 30 minut po požití. Rychlost nástupu účinků může záviset na několika faktorech:

  • Forma kratomu: Pokud užijete kratom ve formě prášku nebo tablet, účinky mohou nastoupit rychleji než u kapslí, které se musí nejdříve rozložit v žaludku.
  • Prázdný žaludek: Účinky se obvykle dostaví rychleji, pokud užijete kratom na prázdný žaludek. Pokud jste právě jedli, může to nástup účinků zpomalit.
  • Individuální metabolismus: Každý člověk má jiný metabolismus. Někomu může kratom účinkovat dříve, jinému později.

Co když se žádné účinky nedostaví?

Může se stát, že i po uplynutí 30 minut necítíte žádné změny. Zde je několik možných důvodů a řešení:

Nízká kvalita nebo špatný druh kratomu

Je možné, že jste zakoupili nekvalitní kratom nebo druh, který není vhodný pro vaše potřeby. Zkuste najít spolehlivého dodavatele a experimentujte s různými druhy, jako jsou červené, zelené nebo bílé odrůdy, které mají různé účinky.

Nedostatečná dávka

Množství kratomu, které jste užili, nemusí být dostatečné. Doporučená počáteční dávka je obvykle mezi 2-4 gramy. Pokud necítíte žádné účinky, můžete postupně zvýšit dávku o 1 gram, dokud nenajdete optimální množství. Nepřekračujte však 8 gramů, abyste předešli možným nežádoucím účinkům.

Zpět do obchodu