Co mi udělá kratom?

Kratom je rostlina pocházející ze stromu Mitragyna speciosa, který je původem z jihovýchodní Asie. Kratom se stává v poslední době více oblíbenou přírodní alternativou, která nám může přinést řadu zajímavých a unikátních účinků. Co se od kratomu lze tedy očekávat a existují i nějaké rizika?

Trochu teorie na začátek

Kratom se získává z listů již zmíněného stromu Mitragyna speciosa. Právě tyto listy obsahují aktivní alkaloidy. Mezi dvě nejaktivnější sloučeniny, které se v kratomu nachází jsou, mitragynin a 7-hydroxymitragynin. T

Přírodní Indonésky produkt

I když se zdá kratom být novinkou, kratom se v jihovýchodní Asii používá již stovky let. Především jako tradiční léčba, jelikož jeho účinky mohou mít pozitivní vliv na lidské tělo. Někteří odborníci považují kratom za látku velmi podobnou opioidům, protože ovlivňuje opioidní receptory mozku

Výzkum kratomu a jeho účinků je stále v procesu, jak v krátkodobém, tak i v dlouhodobém horizontu. Vědci pozorovali, že kratom může ovlivnit lidské tělo mnoha způsoby, v závislosti na mnoha faktorech.

Jak dávkování může ovlivnit účinky a aroma?

Čím větší množství kratomu budete dávkovat, tím se zvyšuje pravděpodobnost výskytu nežádoucích účinků. Je důležité si uvědomit, že dávkování je taky zásadní a může nám poskytnout jinou míru a efektivitu účinků. Je doporučeno začínat na nižších dávkách a poté zvyšovat podle potřeby a preferencí.

 

Vedlejší účinky

Při užívání kratomu se mohou objevit i nežádoucí účinky. Mezi vedlejší účinky, které mohou nastat patří:

  • nevolnost

  • pocení

  • ospalost

  • suchá ústa

  • zmatek

Co mi kratom udělá aneb výhody kratomu

Jak už bylo zmíněno, kratom je stále ve výzkumu a stále zde panuje otázka, zda je kratom bezpečný a zda jsou jeho potenciální účinky podložené. Nicméně i ze zkušeností uživatelů si můžeme hlavní přínosy při užívání kratomu prozradit.

  • Úleva od bolesti

Kratom může být účinný pro zmírnění bolesti, především chronické, jelikož kratom funguje tím způsobem, že se naváže na opioidní receptory. Dokonce již zmiňovaná sloučenina 7-hydroxymitragynin, která se v kratomu nachází, je 13krát účinnější než morfin. Díky jeho analgetickým účinkům kratom můžeme považovat za zajímavou alternativu k lékům.

  • Zlepšení nálady

Některé studie naznačují, že kratom může být účinnou léčbou v závislosti na opioidech. Někteří uživatelé ho používají ke zmírnění abstinenčních příznaků morfinu a etanolu.

Kratom může mít podobné účinky jako antidepresiva a dokázal by zlepšit náladu a zároveň zmírnit úzkost. Může tedy zároveň přispívat k podpoře duševního zdraví

  • Zvýšení energie a koncentrace

Je již známo, že při nižších dávkách působí kratom spíše jako stimulant, který zvyšuje energie a v souvislosti s tím zlepšuje koncentraci. Kratom tedy může představovat přírodní alternativu k produktům obsahující kofein. Pomocí kratomu lze dosáhnout vyšší vytrvalosti i energie, což může byt užitečné při sportu nebo jiných fyzických aktivit.

Kromě těchto účinků může kratom vyvolat nával euforie, především při vyšších dávkách.

Je důležité si uvědomit, že kratom může mít různé účinky na různé jedince a jejich míra a účinnost může být odlišná. Proto je nutné být opatrný a být si vědom jako pozitivních benefitů, které kratom může přinést, tak i nežádoucích účinků, které při užívání mohou nastat.

Zpět do obchodu