Co dělá bílý kratom?

Bílý kratom patří k jedné z mnoha odrůd kratomu, který pochází z tropického stromu Mitragyna speciosa. Tento druh, stejně jako ostatní, pochází z jihovýchodní Asie. Čím se tedy ale liší? Už podle názvu lze poznat, že se bílý kratom vyznačuje svou odlišnou barvou, jeho listy totiž obsahují bílé žilky, a to má za následek i rozdílné účinky.

Přírodní alternativa kávy

Bílý kratom může působit klidně, ale opak je však pravdou. Bílý kratom se sklízí z listů v jejich nejmladší fázi. Tyto listy jsou světle zelené, a právě kvůli tohoto načasování při sklizni nejživějších listů, jsou jeho účinky silně energetizující. Žíly a stonky listů kratomu procházejí s věkem proměnou a přecházejí z bílé barvy až do tmavě červeného odstínu. Změna není ale jen vizuální, ale liší se i obsahem alkaloidů, zejména se zvyšuje hladina 7-hydromxymitragyninu a klesá koncentrace mitragyninu. Jelikož je bílý kratom sklizen ve své nejmladší fázi, převažuje mitragynin a díky jeho dominanci v kmenech kratomu bílé žíly, má své unikátní účinky.

Účinky bílého kratomu

Bílý kratom má ze všech odrůd a barev nejsilnější energetizující účinky a díky tomu má obrovskou oblibu mezi sportovci a taky mezi lidmi, kteří se potřebují soustředit na dlouhou a zároveň náročnou práci.

Mezi hlavní účinky patří:

  • Povzbuzení a energie: Bílý kratom můžeme vnímat jako přírodní energetický aromat, který nám může pomoci zůstat aktivní a bdělí po celý den. Toto může být obrovským benefitem pro sportovce, ale i například pro studenty při náročném studiu.

  • Zlepšení nálady a motivace: Mimo přívalu energie nám bílý kratom může přinést i jemnou euforii. Mnoho uživatelů ze svých zkušeností uvádí, že se jim po bílém kratomu zvedla nálada a zároveň zaznamenali i mírný pocit euforie. Tento účinek může být zajímavý a také přínosem pro lidi, kteří trpí nedostatkem motivace.

  • Zvýšení koncentrace: Bílý kratom je také známý tím, že zlepšuje schopnost soustředění a mentální jasnost. Pokud se tedy potřebujte plně soustředit, tak by bílý kratom mohl být skvělým pomocníkem.

  • Úleva od bolesti: I když se bílý kratom nepovažuje za nejsilnějšího pomocníka při úlevě od bolesti jak tomu je například u červeného kratomu, tak nám stále dokáže poskytnout mírnou úlevu od bolesti. Zejména pokud se jedná o chronickou bolest nebo při bolestech svalů po náročném dni.

Druhy bílého kratomu

  • Thai kratom – Thajský kratom, jak už prozrazuje název, pochází z Thajska a poskytuje silné stimulační účinky. Je populární kvůli účinkům, které zlepšují náladu a přinášejí energii.

  • Bali kratom – Tato odrůda bílého kratomu se vyskytuje v Bali a Indonésii. Dokáže pomoci při úlevě od bolesti a zároveň zvýšit relaxaci.

  • Maeng Da kratom – Původně pochází z Thajska, ale nyní se pěstuje i v jiných oblastech. Kratom Maeng Da se považuje za nejsilnější druh kratomu kvůli svým výrazným stimulačním účinkům.

Mezi další druhy bílého kratomu patří také: Malay kratom (malajský kratom) a Indo kratom (indonéský kratom).

Závěr

Před přidáním bílého kratomu do vaší rutiny je důležité si být vědom, jak jeho benefitů, tak i vedlejších vlastností a dbát proto opatrnosti. Jedná se o přírodní způsob, jak zvýšit energii a zároveň zlepšit náladu. Bílý kratom může být účinný a bezpečný, pokud se řídíte základními pravidly a v souvislosti s tím jste opatrní a informování.

Zpět do obchodu